Menu Zavrieť

Škola v prírode

Chata Kollárová -Ostrý Grúň
27.5.-31.5.2024
Školy v prírode sa v tomto roku zúčastnili žiaci III.C, IV.A a IV.B triedy. Ako objekt pozorovania sme si zvolili miesto Ostrý Grúň. Príroda je tam krásna a bolo aj čo pozorovať. Počasie nám prialo, dobre nám aj varili a ubytovaniu v Chate Kollárová tiež nie je čo vytknúť.
Deti mali bohatý poobedný program s animátormi pod dohľadom pani učiteliek a dopoludnia sa venovali učeniu a turistike do okolitého prostredia. Poniektoré deti si na lesnom chodníčku omočili nohy do lesnej bystrinky, aby sa vedeli dostať na opačnú stranu. Iné deti sa skrášľovali, prekonávali strach z výšky, vyrábali si náramky, športovali, strieľali z luku a vzduchovky, zabavili sa na diskotéke.
Každý deň sme mali zvolenú službu, ktorá nás obsluhovala v jedálni. Nezabudli sme ani na poriadok v izbách, ktorý kontrolovala pani zdravotníčka a ktorá sa tiež starala o naše zdravie. Našťastie sme ju nemuseli využiť, boli sme všetci disciplinovaní.
Dobre sme sa precvičili aj vo finančnej gramotnosti, keď sme sa hrali hru Remeslá a aj počas nakupovania v bufete. Deti boli v remeslách tvorivé a počas tejto hry si pani učiteľky a animátori mohli oddýchnuť pri masáži, v tetovacom štúdiu, pri cvičení, manikúre, u kozmetičky, kaderníčky, ale aj pri počúvaní rozprávky.
Celý týždeň prebehol v pokojnej kamarátskej atmosfére. Naši žiaci sa zoznámili s druhákmi z Handlovej, ktorí mali tiež v tomto zariadení ŚvP a navzájom pekne spolupracovali. Cestou do Levíc sme sa zastavili v Horných Hámroch v Peknom lese, kde mali deti priamy kontakt s domácimi zvieratkami. Ako sme sa tam mali si môžete pozrieť na záberoch.